TOTES LES HISTORIES TENEN UN PRINCIPI: TU DECIDEIXES!

Sí, sembla que "totes les histories tenen un principi"...  I aquest es el nostre.

Rondava maig del any 2012, la crisis havia esclatat, cada cop teniem menys feina, esperaven bocabadats, sense fer res, pensàvem que tot milloraria, però no... tot anava a pitjor.  Cada cop al nostre voltant tot era més precari. Un dia, assentats al sofà vam veure una noticia pel 3/24, que ens va fer reflexionar profundament.



"L'abandonament escolar a l'Estat espanyol és el
més alt de la Unió Europea (UE) i encara empitjora: 
el 31,2% dels joves entre 18 i 24 anys han deixat els estudis, el doble que al nord dels Pirineus i el 7,2% més que fa deu anys. Això, sumat a un atur juvenil que ja s'enfila fins al 43,6%, fa de l'estat Espanyol el paradís europeu dels "ni-ni", ni estudien, ni treballen".

Vam despertar,  ens vam aixecar del sofà, teniem que fer alguna cosa, d'alguna manera nosaltres també havíem sigut fracassats escolars.


Ens vam mirar als ulls i vam pensar el mateix. I si fem un obra de teatre per motiva als joves? Perquè tinguin ganes d'estudiar, perquè reflexionin.


Vam estar uns dies donant- li voltes. Fins que ens vam obsessionar i varem ficar-nos a buscar més informació. Com verdaders periodistes o detectius secrets ens vam començar a documentar. La vida dels actors i directors es  bassa amb la documentació.


Varem anar a biblioteques municipals a buscar llibres que parlessin del tema, varem llegir diaris com "El Periódico" o la "Vanguardia" on havien articles molt interessants, vam mirar vídeos i programes de televisió, algun documental.





Ens vam adonar que teniem que accedir a parlar del tema amb persones que els afectes de ven a prop,  així ens donarien el seu punt de vista. Així que ens vam ficar amb contacte amb una professora d'anglès d'un institut de Badalona. 

"La Mari", així li diuen, ens va obrir les portes del institut Ventura Gassol, va parlar amb la directora del centre i vam poder reunir-nos amb quatre cursos de alumnes de secundaria, i amb  tots els professors,  també vam fer una reunió amb un grup de pares i amb la directora del  "AMPA". Tothom va respondre amb total sinceritat les nostres preguntes.


Pare d'en Jordi (Alfred Hitschkock)



Varem arribar han aquesta conclusió, 
ens vam adonar que aviem de fer un 
obra que parles dels valors.

Els valors s'estaven perden...  
Quins valors aviem d'elegir per motiva als joves?



La televisió, internet, la publicitat agressiva, la immediates, el control, el consumisme, tots aquests factors provoquen desconcentració i prejudicis als joves,  tot ens afecta d´ alguna manera i crea estereotips erronis.


Vam gravar les entrevistes amb vídeo i visionant les imatges ens vam adonar de quins tres valors ajudaven més als joves a entendre la societat i millorar-la.



El respecte, el autoestima i el esforç. Tres valors que ens obliguen a pensar. El respecte a pares, professors i companys, la autoestima d'un mateix, estimar-nos i valorar-nos, em de sentir-nos bé amb nosaltres mateixos per fer sentir bé als altres. I l'esforç que necessitarem per fer possibles els nostre projectes de vida, per millorar i cada dia esser millors.


Amb tota aquesta informació  i amb les idees clares, ens vam ficar a treballar en la creació del obra  així què vam aconseguir una sala d'assaig al Casal del Barri Folch i Torres  al carrer Reina Amàlia 31.

En Santiago Higuera,  "Santi" el cap del Casal ens va oferir fer l'estrena de l'obra al mateix casal. Que bé. Tot rotllava estrepitosament.



Vam començar a intercanvia informació e idees. La química del teatre començava a sortir a la llum. Cinc actors treballant tres mesos per aconseguir una durada de cinquanta cinc minuts i tres histories amb tres personatges ven diferents. També un debat interactiu de trenta minuts amb tres jocs on el joves participen.




Tots els processos de creació son durs, vam estar els cinc actors treballant per aconseguir-ho. Ara solament us queda veure l'obra amb algun teatre d'aquest d'arreu del mon.






















Vam voler deixar constància de les entrevistes que vam realitzar als alumnes del Institut Ventura Gassol i vam editar un mini documental que podeu veure aquí: 

https://www.youtube.com/watch?v=wPIRoMmOwnU

 



Si vols informació de les classes de teatre que oferim fiqueu-vos  amb contacte amb: ZOO(I)LÔGIC enviant un mail a: zooilogic@gmail.com a traves de la web http://zooilogic.es/  o trucant per telèfon al  (+34) 647 508 871.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada