Tallers de teatre al parc de Nadal de Mora d´Ebre 2014-2015.

TALLERS DE TEATRE DIRIGITS A NENS i NENES PER POTENCIA LA SEVA CREATIVITAT.


L´any 2015, exactament els dies 2,3.4 i 5 de gener es van realitzar a Mora d´Ebre, els primers tallers experimentals de teatre al Parc de Nadal, organitzats per "L´ Espai Treu Banya" i la "CIA Zoo(i)lògic-teatre", impartits per l´actor Rafa Colás i destinats a nois i noies de 3 a 12 anys.




L'espai era l'idoni, un Rocòdrom. Aquí ho podeu veure a les imatges que em penjat.

Una petita cova amb parquet, que ens va donar caliu durant els quatre dies que va durar l'activitat.

No ens feia falta res més que tres cadires, uns pals, un panell i poca cosa més. Un espai buit i ja podem començar a fer teatre.

Ens van repartir en dos tallers per dia. Grups de 8 a 12 alumnes, grans i petits. Classes d'una hora i mitja realitzant exercicis de tot tipus:  Coordinació, relaxació, creativitat, memòria.


Ens vam submergir en el món de les màscares i dels "clowns". Vam treballar els colors, els animals, els material, els elements,  i sobretot  les emocions: La tristesa, la ira, la alegria...

Ens vam disfressar de  tot tipus de personatges i no vam parar de fer improvisacions.  Vam crear entre tots un petit món imaginari on tot era possible, on tothom era acceptat:

Personatges com Un policia, un lladre, la dona de la neteja, una mare, una caixera de supermercat, un super-heroi una karateka, un caçador, una princesa, un doctor, un gos, un gat, una serp, dos excursionistes, van ser creats per els nois i noies que van assistir al parc de nadal 2015.

La meva sorpresa va ser la gran afluència de nens i nenes interessats amb fer teatre, més nenes que nens, tot s´ha de dir, això va fer que crees un tercer grup.


            
La imaginació dels infants no te límits, amb aquesta edat no es pot tallar la seva espontaneïtat i creativitat. Al contrari,  s´ha de potenciar i millorar.  El teatre es pedagògic i ajuda a perdre les pors, a madurar i a pensar per un mateix, tan mateix et fa més sociable. Ajuda a qui el practica a anar amb més seguretat per la vida, ja que et fa conèixer mot bé a tu mateix com sóc? Que m´agrada? Que vull fer? On vull anar? Que faig malament? Que vaig bé? Qui vull ser? Són preguntes inevitables que ens fem a la vida.   






Per finalitzar l´ activitat, l´ últim dia a les nou del vespre,  vam convidar als pares i monitors del parc perquè veiessin una petita mostra de la nostra creativitat. 



Els vam obligar, com no,  a col.laborar i  van escriure frases que ens van ajudar a fer tot tipus de exercicis teatrals e improvisacions.

Tot un èxit com van ser rebuts i com van col.laborar tots els assistents a la petita mostra.

Volem agrair que s´hagi pogut realitzar aquesta activitat a entitats com:
L´Espai Treu Banya organitzador del Parc de Nadal. També a: Ajuntament de Mora d´Ebre, El Rocòdrom " Lo Portalet", Grup Excursionista la Picossa. I a tots els nois i noies que van elegir passar uns dies per els taller de teatre dels Zoo(i)lògic.

Fins aviat.
Rafa Colás

Si vols informació de les classes de teatre que oferim fiqueu-vos amb contacte amb ZOO(I)LÒGIC enviant un mail a zooilogic@gmail.com  o a traves de la web http://zooilogic.es/  o trucant per telèfon al  (+34) 647 508 871.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada